Terugblik op editie 2017
Hét seminar over Verduurzaming Publiek Vastgoed

Economie, Financiering, Technologie, Gezondheid en Succesverhalen

DAG VAN DE PUBLIEKE FINANCIERING EDITIE 2017

De Dag van de Publieke Financiering Editie 2017 was net als vorig jaar weer een succes. Het was wederom een interactief programma met inzichten in de financiële trends en ontwikkelingen. Finance Ideas organiseert deze dag voor woningcorporaties en zorginstellingen. Dit jaar was het thema Verduurzaming van publiek vastgoed. Sprekers vanuit verschillende invalshoeken belichten het centrale thema met een levendige discussie over het realiseren van de duurzaamheidsambities.

Een middag vol inspiratie rondom verduurzaming van publiek vastgoed

De concrete voorbeelden en succesverhalen van Michel Weijers (Managing director C2C ExpoLAB) en Gertjan van der Baan (CEO van Vesteda) hebben voor de nodige inspiratie gezorgd. Iedereen in de zaal was het dan ook met elkaar eens: duurzaam vastgoed is een randvoorwaarde om te overleven. Ook de andere sprekers van PGGM, BNG, IBM en ING hebben ons aan het denken gezet. Onderstaand treft u de presentaties aan zodat u ze nog eens rustig terug kunt kijken. Ook het volledige dagverslag met daarin korte samenvattingen van de verschillende sprekers is hier terug te vinden.

Tips voor de eerste stappen rondom verduurzaming

De conclusies uit de BuzzMaster waren duidelijk. De helft van de zaal gaf aan dat gebrek aan urgentie een obstakel is om met duurzaamheid aan de slag te gaan. 90% van de zaal is geïnteresseerd in gezonde woningen en het merendeel is ook bereid om hier extra voor te betalen. De grootste uitdaging blijft alleen de bewustwording van verduurzaming. Het motto van de middag was gewoon beginnen en hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet om u op weg te helpen met de eerste stappen rondom verduurzaming van vastgoed.

Neem contact op met onze adviseurs voor vragen rondom deze onderwerpen.

MEER LEZEN EN ZIEN?

Lees hier het dagverslag van De dag van de Publieke Financiering 2017.

Bekijk de presentatie van Marieke Blom (ING)
Bekijk de presentatie van Guido Verhoef (PGGM)
Bekijk de presentatie van Gerard Smit (IBM)
Bekijk de presentatie van Piet Eichholtz (Maastricht University)
Bekijk de presentatie van Michiel Weijers (C2C ExpoLab)

.

Datum Donderdag 28 september 2017