Terugblik op donderdag 11 oktober 2018
Hét seminar over de transitie van Publiek Vastgoed

Technologische innovatie en energietransitie

TERUGBLIK DAG VAN DE PUBLIEKE FINANCIERING EDITIE 2018

De Dag van de Publieke Financiering Editie 2018 was net als vorig jaar weer een succes. Het was wederom een interactief programma met inzichten in de financiële trends en ontwikkelingen. Finance Ideas organiseert deze dag voor bestuurders, toezichthouders en (senior) management van woningcorporaties, zorginstellingen, verzekeraars en pensioeninstellingen. Dit jaar was het thema technologische innovatie en energietransitie. Sprekers vanuit verschillende invalshoeken belichten het centrale thema met een levendige discussie over het realiseren van de duurzaamheidsambities.

Een middag vol inspiratie rondom verduurzaming van publiek vastgoed

De concrete voorbeelden en succesverhalen van sprekers uit diverse sectoren hebben voor de nodige inspiratie gezorgd. Welke transities kunnen we verwachten vanuit economie, technologie en duurzaamheid? Wat is de impact hiervan op het publieke vastgoed? Welke uitdagingen staan de publieke sector bij deze transities te wachten? De vragen werden beantwoord en het werd gezamenlijk over gediscussieerd met prikkelende discussies en ervaringen van de sprekers.

Onderstaand treft u de presentaties aan zodat u ze nog eens rustig terug kunt kijken. Ook het volledige dagverslag met daarin korte samenvattingen van de verschillende sprekers is hier terug te vinden.

Direct aan de slag met verduurzaming?

Tijdens de dag werd duidelijk dat we in beweging moeten komen rondom verduurzaming. Welk scenario past het beste bij uw instelling en wat zijn de financiële consequenties van verduurzaming? Finance Ideas ondersteunt en begeleidt woningcorporaties bij het plan van aanpak CO2-neutraal 2050 en bij het berekenen van de financiële haalbaarheid van de verschillende scenario’s van uw duurzaamheidambities. Heeft u vragen over de te nemen stappen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

MEER LEZEN EN ZIEN?

Lees hier het dagverslag van De dag van de Publieke Financiering 2018.

Aftermovie terugkijken: In 1,5 minuut het seminar over technologische innovatie en energietransitie

Bekijk de presentatie van Hans Stegeman (Triodos Investment Management)
Bekijk de presentatie van Erik Vermeulen (Philips Lighting)
Bekijk de presentatie van Dirk Huibers (Octo)
Bekijk de presentatie v